Echipa manageriala
Organigrama
Resurse Umane
Portofoliu
Performante
Produse/Servicii
Certificate
Scurt Istoric
 


Intreprinderea de stat Energoconstructia infiintata prin HCM 699-01.07.1949 pentru realizarea obiectivelor energetice din Romania, sta la originea actualei societati comerciale ENERGOCONSTRUCTIA - S.A.

La acea data sistemul energetic national dispunea de o putere instalata de doar 740 MW, cel mai mare grup instalat fiind la CET Grozavesti (Bucuresti) cu o putere de 20MW.In aceasta situatie, misiunea Energoconstructia a fost dificila, atat sub aspectul volumului mare de constructii solicitat cit si sub aspectul complexitatii lucrarilor ce urmau sa fie executate.

Primele centrale construite de Energoconstructia au fost CET Ovidiu (Constanta), echipata cu grupuri de 12MW si CET Doicesti echipata cu grupuri de 20MW.

Marea diversitate si complexitatea tehnica a lucrarilor, precum si volumelor foarte mari ale acestora, specifice obiectivelor energetice, au impus utilizarea unor tehnologii moderne si economice, o organizare complexa si o mecanizare corespunzatoare.

Potentialul tehnic si uman, inalt calificat, acumulat de-a lungul anilor, a creat posibilitatea abordarii altor tipuri de lucrari, cum sunt cele subterane pentru metrou, de drumuri-poduri si de constructii civile si social administrative, retele edilitare, etc.

Inca din faza de pregatire si de incepere a executiei magistralelor de metrou din Bucuresti,in anul 1975, ENERGOCONSTRUCTIA - S.A. a fost implicata in relizarea acestui obiectiv deosebit pentru viata capitalei.

ENERGOCONSTRUCTIA - S.A. este firma de constructii care a realizat primele lucrari de termoficare urbana si industriala din Romania. Primele lucrari de acest fel au inceput in anul 1960 in municipiul Bucuresti.

Experienta si dotarea tehnica a permis Societatii diversificarea executiei lucrarilor de constructii civile si industriale, atat in Romania, cat si in strainatate ( Siria, Armenia, Emiratele Arabe Unite sau Germania ).

Experienta si dotarea tehnica a permis firmei diversificarea executiei lucrarilor de constructii civile si industriale, atat in Romania, cat si in strainatate ( Siria, Armenia, Emiratele Arabe Unite sau Germania ).

In perioada 1976-1979 ENERGOCONSTRUCTIA - S.A. a executat in Siria, pentru CET Banias, un cos de fum si un turn de racire, doua cosuri de fum pentru rafinaria Banias si un cos de fum pentru fabrica de ciment de la Sheik Said.

De asemenea, s-a acordat asistenta tehnica principalei firme siriene pentru executia termocentralei Banias.

In strainatate, ENERGOCONSTRUCTIA - S.A. a mai executat :
      - In Germania - blocuri de locuinte ;
      - In Emiratele Arabe Unite - o policlinica si un complex de vile ;
      - In Armenia - blocuri de locuinte.

Actualmente, ENERGOCONSTRUCTIA - S.A. este una dintre cele mai importante companii romanesti din sectorul constructiilor, realizand in 2005 o cifra de afaceri de 45,6 milioane EURO, avand sucursale si santiere dotate cu baze de productie care acopera aproximativ 65% din teritoriul Romaniei cu un numar de peste 2000 de angajati.

In paralel cu productia de constructii-montaj, ENERGOCONSTRUCTIA - S.A. si-a dezvoltat si productia secundar-industriala care consta din: extrageri si prelucrari de agregate, statii de betoane,elemente prefabricate din beton armat, confectii si constructii metalice, tamplarie din PVC si aluminiu, autodotari, prelucrari si carcasari din otel beton.

Evolutie forme organizatorice Energoconstructia:

Nr crt.FORMA ORGANIZATORICAPerioada
1Intreprinderea Industriala de Stat Energoconstructia1949 - 1953
2Trustul Energoconstructia1953 - 1958
3Trustul de Constructii si Montaje Energetice1958 - 1964
4Intreprinderea de Constructii Centrale Termoelectrice1964 - 1965
5Intreprinderea Energoconstructia1965 - 1973
6Trustul Energoconstructia1973 - 1984
7Trustul Antrepriza Generala Energoconstructia1984 - 1991
 S.C. ENERGOCONSTRUCTIA S.A 
8Societate comerciala pe actiuni1991 - 1993
9Societate comerciala cu capital privat1993 - prezent

Echipa manageriala  |  Organigrama  |  Resurse Umane  |  Portofoliu  |  Performante  |  Produse/Servicii  |  Certificate
 
Home | Despre Noi | Noutati | Istoric | Sucursale | Recomandari | Contact
Copyright © 2006 | S.C. ENERGOCONSTRUCTIA SA